ПРОЕКТ: Двуетажна градска къща с басейн

двуетажна къща с басейн иконка

Категория | Жилищни сгради

Година | 2020

Тема | Еднофамилна жилищна сграда на два етажа с три спални и басейн, гр. Плевен ж.к. Сторгозия

Проект | Индивидуален

Клиент | Частен

Предмет на този проект е домът на сем. Иванови. Сградата представлява нова свободно стояща еднофамилна жилищна сграда. Двуетажната къща е проектирана съобразно действащите норми по устройство на територията относно границите на застрояване, отстоянията спрямо съседни поземлени имоти разположени през улица и общите технически параметри на поземления имот. Спазени са действащите изисквания за санитарно-хигиенни отстояния между съществуващите и новопроектираната сгради.

Поземленият имот обект на разработката е ъглов. Новопроектирана сграда е ситуирана в югоизточната част на имота, като са спазени нормативните отстояния от регулационните линии и от съществуващите сгради в съседните имоти. Предвиден е пешеходен и автомобилен достъп към имота.

Еднофамилната жилищна сграда е проектирана като двуетажна градска къща.

На първия етаж се развива дневен тракт, обединяващ в себе си кухня, трапезария и дневна. На североизток сградата завършва с покрита и остъклена лятна трапезария, която има директна връзка с басейна в двора на къщата.

Връзката с втория етаж се осъществява, чрез вътрешна стоманобетонова стълба, разположена в дневния тракт.

На второто ниво са разположени три спални помещения, обслужвани от коридор, осигуряващ връзка със санитарен възел и перално помещение.

Още проекти

Moliv Architect